Min kompentanse

Utdanning

  • Familieterapeut

    Tverrfaglig 2-årig videreutdanning i familieterapi og systemisk praksis ved VID vitenskaplige høyskole i Oslo. Videreutdanning som retter seg mot par- og familieterapi, relasjons- og nettverksarbeid, veiledning og krisehåndtering. Den kvalifiserer for profesjonsutøvelse innen familievern, barnevern, spesialisthelsetjeneste innen for psykisk helse og rus, pedagogiske institusjoner, helseinsituasjoner, veiledning og personal- og organisasjonsarbeid.

  • Livsstyrketrening og Mindfulness

    Dette er en videreutdanning med fokus på livstyrketrening gjennom oppmerksomt nærvær (mindfulness) og mestringsfremmende kommunikasjon. Utdanningen er tatt ved VID vitenskaplige høyskole i Oslo. Den kombinerer personlig vekst og veilederutdanning. Basert på konfluent pedagogikk og fenomenologi. Utdanningen gir kompetanse i å lede kurs i livstyrketrening for personer med sammensatte helseproblemer hvor man blant annet arbeider med øvelser i mindfulness, selvinnsikt, sammenhengen mellom tanker, følelser, kropp og levd liv, stress og stresshåndtering. Kompentansen egner seg også godt for individuelt arbeid og å lære bort mindfulness.

  • Gruppepsykoterapeut

    Tverrfaglig utdanning i gruppepsykoterapi ved IGA Institutt for gruppepsykoterapi. Denne 3-årig utdanningen gir kompetanse til å kunne arbeide kvalifisert og systematisk med gruppepsykoterapi i førstelinje- og spesialisthelsetjeneste. Jeg tok også 2-årig seminar om basal psykoanalytisk teori underveis. Terapi i gruppe er en behandlingsform som egner som for mange ulike problemer og personer. Utgangspunktet kan være ulike psykiske symptomer, gjentagende uheldige mønstre i livet, relasjonelle vansker eller for å øke innsikt i eget følelsesliv. Gruppe med andre kan i mulighet for støtte og lære av hverandre i gruppa. Jeg vurderer å starte gruppeterapi hvis det meldes interesse for det. En del av denne utdanningen var selv å være i samtalegruppe som ble ledet etter psykoanalytiske prinsipper.

  • Sensorimotorisk psykoterapi 1.

    I denne videreutdanning lærer en å gjenkjenne symptomer og tema knyttet til traumer og traumatisk tilknytning og hvordan arbeidet med dette i terapi. Mens tradisjonell psykoterapi retter seg mer mot det kognitive og følelsemessige er fokuset hvordan man kan inkludere kroppen i terapiarbeidet. Utdanningen bygger på psykodynamisk forståelse og integrerer elementer fra nevrovitenskap, tilknytning- og dissosiasjonsteori og kognitiv terapi. Mindfulness er også sentralt.

  • Sosionom

    En sosionom har en treårig utdanning med bachelor i sosialt arbeid. Sosialt arbeid handler om å forebygge, begrense og løse sosiale problemer for enkeltpersoner, familier og grupper. Arbeidet består i å gi helhetlig bistand til barn, unge, voksne og eldre som befinner seg i sårbare livssituasjoner. Målet er å bedre menneskers levekår og livskvalitet. En sosionom fungerer også ofte som bindeledd mellom enkeltmennesker og ulike hjelpetjenester i samfunnet. En sosionom med klinisk videreutdanning arbeider ofte innenfor behandling av psykiske lidelser, familievern, rusbehandling og lignende. Jeg har brukt min utdanning og videreutdanning å arbeide innen for behandling i spesialisthelsetjeneste, lavterskel terapitilbud og barnevernsinstitusjoner. Utdanningen er tatt ved VID vitenskaplige høgskole i Oslo.

  • Diakoni

    Denne utdanningen tok jeg etter sosionomutdanningen. Jeg har også tatt det som den gang het mellomfag i kristendom. Diakoni er forstått som kirkens og diakonale institusjoners omsorgstjeneste og å møte sosiale utfordringer ut fra denne konteksten. Videreutdanningen gir god kunnskap til å møte mennesker på det eksistensielle plan og hvordan ta utgangspunkt i den livssynmessige, verdibaserte eller åndelige siden ved oss som ofte er viktig for oss mennesker. Utdanningen dyktiggjør også i sjelesorg som har troen som ramme i samtalene med den enkelte.

Erfaring

  • Terapi og rådgivning til ungdom og voksne

    Blå Kors Kompasset Trondheim. Her har jeg hatt stillinger som virksomhetsleder (leder for alle avdelingene i landet i 2 år) avdelingsleder og terapeut i Trondheim 8 år (100%) (2011-2019). Ansvar for etablering, utvikling og drift av Blå Kors Kompasset kombinert med stilling som terapeut. Det er et tilbud til ungdom og unge voksne mellom 13 - 35 år som har vokst opp med foreldre som har et alkohol- eller rusproblem. Dette har gitt meg spesialisert kunnskap om hvordan det er å vokse opp i en familie med alkohol- og rusproblemer, og de utfordringer og konsekvenser det kan ha for den enkelte, også inn i voksenlivet. Mange beskrev Du er velkommen til å ta kontakt hvis du har denne erfaringsbakgrunnen og har behov for terapi og rådgivning. Jeg gjør oppmerksom på at Blå Kors Kompasset har gratis terapi og rådgivning for aldersgruppen 13- 35 år og de holder til i Trondheim. De tilbyr også online terapi.

  • Tverrfaglig spesialisert rusbehandling, alkohol- og medikamentbehandling.

    Blå Kors klinikk Lade, Avdeling for alkohol-og medikamentavhengighet – Avdelingsleder (100%) fra 2020-2023. Avdelingen tilbyr pasientforløp med døgnbehandling og poliklinisk behandling for mennesker med alkohol- og medikamentavhengighet. Jeg har også tidligere arbeidet som behandler ved avdelingen 2007-2011. Er du bekymret for om du drikker for mye? Reagerer kanskje andre på din rus- eller medikamentbruk? Kanskje du er en av de som er bekymret for noen som drikker for mye? Da kan min kompetanse herfra være relevant for deg.

  • Behandling psykisk helsevern

    Viken senter for psykiatri og sjelesorg, Bardu i Troms (2006-2007). Teamleder og terapeut ved eksistensielt team fra 2006-2007. Jeg var med i oppstart og utvikling av Vikens senters terapitilbudet i Eksistensielt team som er spesialisthelsetjeneste innen psykiske helsevern. Behandlingen bygger på prinsipper fra eksistensiell psykoterapi.

  • Avdeling for alvorlig syke og døende

    Betania Malvik, Lukas Hospice - Avdelingsleder (100%) Avdelingsleder for dagenhet for mennesker i palliative fase og deres pårørende. Jeg hadde ansvar for utvikling av dagenhet, pårørende og frivillighet (2019-2020). Selv om jeg ikke var her så lenge er det et område jeg også brenner for og har egenerfaring som pårørende. Er du nær pårørende til en som er alvorlig syk og/eller døende og kan trenge noen å snakke med? Det kan dreie seg om temaer som egenomsorg, tap og sorgprosess, følelser og livsspørsmål. Kanskje har du selv fått en alvorlig diagnose og trenger noen å snakke med? Det er et sjokk, eksistensiell krise, skremmende følelser og kanskje vanskelig å finne mening i tilværelsen. Noen synes det er for vanskelig å snakke for mye om dette med sine nærmeste. Dette påvirker hele familien, par-relasjon og forholdet til barn. Trenger dere hjelp til å snakke om det sammen eller kanskje rådgivning om hvordan snakke med mindreårige barn om tema, så er dere velkommen til å ta kontakt.

  • Miljøterapeut i barnevernsinstitusjon

    Kirkens bymisjon, Heggeli barnehjem og familiebaser i Oslo - Miljøterapeut (100%) (2001-2006). Miljøterapeut for barn i alderen 2- 12 år og i Oslo kommune, Bakkehaugen ungdomshjem - Miljøterapeut (53%) (1997-1999) Miljøterapeut for ungdom i alderen 13 - 18 år med psykiske diagnoser.

  • Utvikling og etablering av ungdomstiltak

    Nektar Barnevern AS - Nestleder og avdelingsleder (100%) 1999-2001. Etablering og drift av 5 barnevernsenheter for ungdom i alderen 13 - 18 år.

Velkommen